Reisinformatie: annuleringsbeleid

Bijgewerkt: 31 oktober 2023


Speciaal beleid gerelateerd aan de huidige situatie in Israël (7 okt 2023)
Toepasbaar op:
-gasten in het conflictgebied die een reservering hebben gemaakt bij een Accor hotel wereldwijd
-gasten die een reservering hebben gemaakt bij een Accor hotel in Israël


EEN FLEXIBEL TARIEF RECHSTREEKS BIJ ACCOR REBOEKT:
Gasten die volledig restitueerbare tarieven hebben geboekt, kunnen hun reserveringen zonder boetes annuleren of wijzigen op all.accor.com (op voorwaarde dat het exacte tariefbeleid van uw oorspronkelijke boeking van toepassing is op uw gewijzigde boeking).


EEN NIET-RESTITUEERBAAR TARIEF RECHSTREEKS BIJ ACCOR GEBOEKT EN MOET ANNULEREN?
Gasten die een niet-restitueerbaar tarief hebben geboekt, vóór en op 7 oktober 2023, voor verblijven tot 30 november 2023 en die beperkt zijn in het reizen, kunnen annuleren en een terugbetaling krijgen, of hun reservering wijzigen* voor een latere datum zonder boete.

*Onder voorbehoud van beschikbaarheid en van toepassing zijnde tarief en voorwaarden. Elk prijsverschil moet door de gast worden betaald.


EEN TARIEF GEBOEKT VIA EEN DERDE PARTIJ IN EEN ACCOR HOTEL?
Derden zijn verplicht zich te houden aan het annuleringsbeleid van Accor zoals hierboven uiteengezet. Gasten die hebben geboekt via een reisagent, online boekingsplatform of andere derde partij moeten rechtstreeks contact opnemen met hun boekingsprovider die de wijzigings- of annuleringsmogelijkheden zal uitleggen die van toepassing zijn op hun boeking.


IN GEVAL VAN GROEPSRESERVERINGEN:
Voor alle groepsboekingen, inclusief vergaderingen en evenementen, werken onze wereldwijde verkoopteams nauw samen met hotels om de grootst mogelijke flexibiliteit te bieden en zal de noodzaak om evenementen te annuleren of uit te stellen geval per geval worden beoordeeld.