Gegarandeerd de beste prijs

Ergens anders een lagere prijs gezien? Geen probleem!

ALGEMENE VOORWAARDEN "BESTE GEGARANDEERDE PRIJS"

ARTIKEL 1. DEFINITIE EN REIKWIJDTE VAN DE "BESTE GEGARANDEERDE PRIJS"

1.1 Toepassingsvoorwaarden van de "Beste Gegarandeerde Prijs"

De "Beste Gegarandeerde Prijs" is van toepassing indien aan de volgende cumulatieve voorwaarden is voldaan:

 • u heeft een kamer (met of zonder ontbijt) geboekt in een van de hotels die in aanmerking komen voor de "Beste Gegarandeerde Prijs" (zie de lijst van in aanmerking komende hotels in artikel 2 hieronder), rechtstreeks via een Accor-kanaal (websites, mobiele sites of Accor-toepassing, websites van merken, reserveringscentra of rechtstreeks bij het hotel),
 • er is een bevestigingsnummer toegekend om deze reservering te bevestigen.
 • er binnen 24 uur na de bevestiging van uw reservering per e-mail of de bevestiging van uw reservering per telefoon, en uiterlijk 48 uur voor de voorziene aankomstdatum in het hotel:
  • u vindt, voor hetzelfde hotel, voor dezelfde datum of data, dezelfde verblijfsduur, tegen hetzelfde tarief (d.w.z. terugbetaalbaar of niet terugbetaalbaar, vooruitbetaling en voorschotvereisten, een kamer met of zonder ontbijt, voorwaarden voor de annulering en wijziging van de reservering), hetzelfde kamertype (zelfde categorie, grootte, beddengoed, uitzicht of locatie) en hetzelfde aantal personen op de kamer,
  • een kamer die tegen een publiek tarief wordt aangeboden en beschikbaar is om tegen een lagere prijs te boeken, waarbij deze prijs op dezelfde manier wordt berekend, op dezelfde basis als het totaalbedrag van het verblijf met dezelfde insluitsels (belastingen, btw, diensten),
  • op de website, mobiele site of applicatie van een derde partij ("Reserveringskanaal van een Derde")

(hierna de "In Aanmerking Komende Reservering" genoemd).

In het geval van een In Aanmerking Komende Reservering, gevalideerd door Accor onder de voorwaarden zoals hierin bepaald, past Accor de prijs van het reserveringskanaal van een derde toe en krijgt u een extra korting op de prijs van het reserveringskanaal van een derde op het totaalbedrag van de gereserveerde accommodatie van (i) 10% voor Fairmont, Raffles en Swissôtel en (ii) 25% voor andere in aanmerking komende merken.

Bijvoorbeeld:

 • als het gereserveerde tarief in het kader van een In Aanmerking Komende Reservering op het Accor-kanaal, 200 euro bedraagt,
 • en het tarief vastgesteld op het reserveringskanaal 180 euro bedraagt,
 • dan bedraagt het uiteindelijke tarief dat door Accor wordt toegepast op grond van de Beste Prijsgarantie 162 euro (180 - 10%) voor Fairmont, Raffles en Swissôtel, of 135 euro (180 - 25%) voor andere in aanmerking komende merken.

1.2 Uitsluitingsgronden van de "Beste Gegarandeerde Prijs"

De "Beste Gegarandeerde Prijs" is niet van toepassing in de volgende gevallen:

 • Groepstarieven (meer dan 7 kamers),
 • Bedrijfstarieven,
 • Tarieven voor conferenties en seminars,
 • Speciale promotieaanbiedingen die aanleiding geven tot een extra korting na bevestiging van de reservering (zoals promotiecodes die worden verstrekt na inschrijving voor een nieuwsbrief),
 • Tarief voor leden of abonnementsprogramma's die worden aangeboden op het Reserveringskanaal van een andere betrokken partij,
 • Tarieven toegekend voor partners van de Accor-groep en hun medewerkers,
 • Tarieven toegekend voor medewerkers van de Accor-groep,
 • Tarieven die worden aangeboden door bronnen van ondoorzichtige voorraadverkoop (d.w.z. Hotwire en Priceline) die de naam van het hotel of de locatie pas na bevestiging van de reservering vermelden,
 • Tarieven geplaatst op websites/portalen/webpagina's die niet beschikken over een online reserveringssysteem zoals informatiesites of sites die de reservering pas bevestigen na contact met het hotel ("reserveringsaanvraag");
 • Tarieven als onderdeel van een forfait dat zowel een kamer als een vliegticket, cruise, autoverhuur of andere activiteit of dienst binnen of buiten het hotel omvat. De "Beste Gegarandeerde Prijs" is niet van toepassing op websites waarvoor lidmaatschap, online lidmaatschappen of wachtwoord- of inlogprogramma's vereist is om de tarieven van het hotel en de beschikbaarheid van de kamers te controleren.

ARTIKEL 2. HOTELS EN GEBIEDEN DIE VALLEN ONDER DE "BESTE GEGARANDEERDE PRIJS"

De hotels die onder de "Best Gegarandeerde Prijs" vallen, zijn de volgende hotels:

 • Alle hotels van de Accor-groep (Fairmont, Raffles, Swissôtel, Sofitel, So Sofitel, Sofitel Legend, Pullman, MGallery, Mövenpick, Grand Mercure, The Sebel, Novotel, Novotel Suites, Mercure, Adagio, Adagio Access, Jo&Joe, Ibis, Ibis Styles, Ibis budget, HotelF1, hôtels Orbis, 21C Museum Hotel, Orient Express),
 • en de hotels van sommige partners (d.w.z. Mama Shelter, Hypark by Adagio) die beschikbaar zijn via de Accor-kanalen wanneer ze het volgende pictogram
 • op de hotelfiche aangeven.

Komen niet in aanmerking voor de "Best Gegarandeerde Prijs":

25Hours, Angsana, ArtSeries, BanyanTree, BreakFree, Cassia, Delano, Dhawa, Elan, Greet, Hanting, Hi inn, Hyde, Ji, Mantis, Mantra, Manxin, Mondrian, Onefinestay, PepperS, Rixos, Sbe, SLS, Starway, The House Of Originals, Tribe.

De "Beste Gegarandeerde Prijs" is niet van toepassing op hotels in de Speciale Administratieve Regio Macau.

ARTIKEL 3. VALUTA- EN PRIJSVERSCHIL

Indien het tarief van het Reserveringskanaal van een derde wordt aangegeven in een andere valuta dan die van de In Aanmerking Komende Reservering:

 • zet de klantenservice van Accor deze koers om in de valuta van de In Aanmerking Komende Reservering; de gebruikte wisselkoers is de wisselkoers die via de Accor-kanalen van toepassing was op het moment dat de In Aanmerking Komende Reservering werd gemaakt;
 • de "Beste Gegarandeerde Prijs" is van toepassing indien het tarief van het Reserveringskanaal van een derde ten minste vijf procent (5%) of 5 euro lager is dan het bedrag van de In Aanmerking Komende Reservering, waarbij het hoogste bedrag tussen de twee wordt ingehouden.

Bijvoorbeeld:

 • als het gereserveerde tarief in het kader van een In Aanmerking Komende Reservering op het Accor-kanaal, 200 euro bedraagt,
  • moet het gevonden tarief minstens 5 euro lager zijn: 195 euro,
  • OF moet het gevonden tarief minstens vijf procent (5%) lager zijn: 190 euro.
 • als het gevonden tarief op het Reserveringskanaal van een derde 192 euro is, dan is de "Beste Gegarandeerde Prijs" van toepassing.

Prijsverschillen als gevolg van schommelingen, of verschillen in de wisselkoers van de valuta worden niet in aanmerking genomen in het kader van de "Beste Gewaarborgde Prijs".

ARTIKEL 4. PROCEDURE OM TE PROFITEREN VAN DE "BESTE GEGARANDEERDE PRIJS"

4.1 Aanvraagformulier

Om te profiteren van de "Beste Gegarandeerde Prijs" moet u (i) voldoen aan de voorwaarden vermeld in bovenstaande artikel 1 en (ii) het aanvraagformulier invullen.

De verplichte velden (zoals verduidelijkt op het aanvraagformulier) op het aanvraagformulier, moeten correct worden ingevuld. U garandeert hieromtrent dat de informatie op het aanvraagformulier juist en volledig is. Accor is niet aansprakelijk indien de Klant fouten of onvolledige informatie verstrekt en indien Accor als gevolg daarvan de "Beste Gegarandeerde Prijs" niet kan toepassen onder de voorwaarden zoals hierin voorzien.

4.2 Screenshot

Het aanvraagformulier moet vergezeld worden met een screenshot met zowel de datum van het screenshot als de laagste prijs die gevonden werd via het Reserveringskanaal van een derde en de bijbehorende verkoopvoorwaarden en eventuele andere documenten ter ondersteuning van de aanvraag. Onvolledige of onjuiste aanvragen of aanvragen die niet in aanmerking komende of onvolledige documenten bevatten, worden niet behandeld. De screenshots moet duidelijk de datum van het verblijf, de naam van het hotel, de verkoopvoorwaarden, het aantal personen in de kamer en de prijzen die worden aangeboden op het Reserveringskanaal van een derde weergeven.

Aanvragen moeten binnen 24 uur na de bevestiging van de In Aanmerking Komende Reservering en uiterlijk 48 uur voor de geplande aankomst in het hotel worden ingediend. Om deze termijnen na te leven, dient u zich te houden aan de uren en data die vermeld staan in uw reserveringsbevestigingsmail.

ARTIKEL 5. BEHEER VAN DE AANVRAGEN

Na controle door de klantenservice van Accor, kunt u profiteren van de "Beste Gegarandeerde Prijs" als uw aanvraag voldoet aan alle hierin vermelde voorwaarden. De klantenservice van Accor stuurt u uiterlijk een week na verzending van de klacht een e-mail naar het in het formulier vermelde e-mailadres met het bevestigingsnummer van de In Aanmerking Komende Reservering en het nieuwe geldende tarief.

Indien het verzoek niet voldoet aan de voorwaarden van de "Beste Gegarandeerde Prijs", stuurt de klantenservice van Accor u een e-mail waarin staat dat u niet kunt profiteren van de "Beste Gegarandeerde Prijs" en waarin de redenen voor deze weigering worden aangegeven.

Indien u de In Aanmerking Komende Reservering wilt annuleren en niet wilt profiteren van de "Beste Gegarandeerde Prijs", verzoeken wij u om de annuleringsvoorwaarden die van toepassing zijn op uw In Aanmerking Komende Reservering te lezen, die zijn vermeld in de bevestigingsmail van de In Aanmerking Komende Reservering.

ARTIKEL 6. BETALING IN HET HOTEL BIJ VERTREK

In geval van een In Aanmerking Komende Reservering en bij gebrek aan vooruitbetaling wordt het tarief dat door de klantenservice van Accor is bevestigd onder de in het vorige artikel vermelde voorwaarden, bij vertrek gefactureerd door het hotel, samen met alle andere diensten die niet in de reservering zijn opgenomen (restaurant, bar, etc.).

Indien de In Aanmerking Komende Reservering meer dan 30 dagen voor aankomst op het moment van de online boeking is vooruitbetaald, gebeurt de terugbetaling op dezelfde creditcard.

Indien de In Aanmerking Komende Reservering minder dan 30 dagen voor aankomst is vooruitbetaald op het moment van de online boeking, gebeurt de terugbetaling door het hotel bij het vertrek.

Diensten die niet bij de reservering zijn inbegrepen (restaurant, bar, enz.) worden door het hotel bij vertrek in rekening gebracht.

ARTIKEL 7. VERANTWOORDELIJKHEID

Voor zover Accor geen controle heeft over het Reserveringskanaal van een derde, wijst Accor alle verantwoordelijkheid af voor alle kosten die kunnen voortvloeien uit de annulering van een reservering, voor alle reserveringen die via het Reserveringskanaal van een derde zijn gemaakt.

ARTIKEL 8. WIJZIGINGEN IN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN

Accor behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te allen tijde te wijzigen. De gewijzigde algemene voorwaarden worden van kracht op de datum waarop ze op de website worden geplaatst en zijn van toepassing op elke aanvraag die op de website wordt gedaan vanaf de onlineplaatsing.

Accor nodigt de Klant uit om deze algemene voorwaarden aandachtig te lezen vóór elke aanvraag, aangezien ze kunnen zijn gewijzigd. Elke aanvraag impliceert de voorafgaande raadpleging en de aanvaarding van deze algemene voorwaarden door middel van een hiertoe voorziene checkbox en met een hypertekstlink naar deze algemene voorwaarden.

Accor behoudt zich ook het recht voor om de "Beste Gegarandeerde Prijs" op elk moment te beëindigen, met dien verstande dat aanvragen die vóór de beëindiging van de "Beste Gegarandeerde Prijs" worden ingediend, door Accor worden verwerkt onder de voorwaarden zoals hierin voorzien.

Versie van 6 november 2019

Back