Mercure Warszawa Centrum

Mercure Warszawa Centrum 4 gwiazdki

Ocena klientów (Ocena ALL) 4.6/5 Liczba opinii: 2 303

hotel certyfikowany ALLSAFE

Zobacz na mapie

Opis

O hotelu

  • Położony w centrum miasta blisko Pałacu Kultury i Nauki oraz centrum handlowego Zlote Tarasy.

  • Bezpośrednie sąsiedztwo głównych węzłów komunikacyjnych : Dworzec Kolejowy, Merto i inne.

  • Winestone oferuje wina z całego świata oraz dania kuchni polskiej i międzynarodowej.

  • 13 sal konferencyjnych z możliwością swobodnej aranżacji.

  • Parking hotelowy dla gości.

Ten hotel uczestniczy w programie Planet 21 i działa na rzecz Positive Hospitality.

Lokalizacja hotelu

Mercure Warszawa Centrum

ul. Złota 48/54
00-120 WARSZAWA
Polska

  • CITY BUS:  175 DWORZEC CENTR

  • BY SUBWAY:  METRO CENTRUM

  • BY TRAM:  16/17/33/24/10 DWORZEC CENTR

  • Samolotem

    F CHOPIN INTL AIRP W 9km / 5,59 mil

  • Pociągiem

    CENTRAL W 0,9km / 0,56 mil

Pozycja GPS:52.23095, 21.00123

Usługi hotelowe

Zameldowanie od: - Wymeldowanie do:

Podsumowanie
Na miejscu
  • Parking
  • Restauracja
  • Podjazd dla wózków
  • Centrum wellness
  • Klimatyzacja
  • Wi-Fi
  • Śniadanie
  • Bar
  • Sale konferencyjne

WINESTONE

Proponuje doskonałe menu dań, zarówno kuchni regionalnej, jak i międzynarodowej. To dobre miejsce na codzienny lunch biznesowy, gdzie menu zmienia się sezonowo.

Nasze pokoje

Opinie naszych gości

Opinie gości dotyczące hotelu
Mercure Warszawa Centrum

100% potwierdzonych opinii gości, którzy zatrzymali się w naszym hotelu

Dowiedz się więcej

Ocena ALL  4.6/5  Liczba opinii: 2 303

Ocena TripAdvisor  4.5/5  Liczba opinii: 2 703

Certyfikat Doskonałości 2022

Ocena klientów 3.0/5

Anonimowo Pobyt służbowy - Opinie potwierdzone ALL

pok od ulicy jest glosny i nie da się spac

Szanowna Pani Agnieszko, Dziękujemy za poświęcony czas na podzielenie się wrażeniami z pobytu w Mercure Warszawa Centrum. Bardzo nam przykro z powodu wszelkich niedogodności, które Panią spotkaly w naszym hotelu. Nasz hotel znajduje się w ścisłym centrum gdzie jest głośniej niż a obrzeżach Warszawy. Następnym razem zachęcam do kontaktu z hotelem przed przyjazdem w celu przydzielenia pokoju od cichej strony. Mamy nadzieję, że jednak będziemy mieli okazję gościć Panią ponownie i dołożymy wszelkich starań, aby kolejny Pani pobyt był w pełni udany. Z poważaniem, Nina Vynnyk Guest Experience Manager

w miare dobrze

Ocena klientów 3.5/5

Tomek Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Pokoj nie gotowy na czas - wydanie karty dopiero o 1530 ze wzgledu na duze opoznienia w przygotowaniu. Duze kolejki do windy w godzinach porannych.

Super lokalizacja, małe okna, stara łazienka, świetne śniadania ,

Ocena klientów 3.5/5

Ah Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Super lokalizacja, małe okna, stara łazienka, świetne śniadania , na 4 osoby pokój ok, czysty, doniesiono brakujące ręczniki i pościel bo pokój przygotowany pod 2 osoby. Personel (pokojowy,) słabo mówiący.

Szanowna Pani Anno, Jesteśmy bardzo wdzięczni za Pani komentarze dotyczące pobytu w Hotel Mercure Warszawa Centrum. Otrzymanie pozytywnej opinii jest dla nas zawsze wielką przyjemnością. Zapewniam Panią, że podzielę się otrzymanymi uwagami z całym zespołem. Jestem również przekonana, że Pani opinie będą stanowiły zachętę dla wszystkich członków naszego personelu do podejmowania dalszych wysiłków w celu nieustannego poprawiania jakości naszych usług. Jeszcze raz dziękujemy za podzielenie się z nami Pani opinią i mamy nadzieję, że kolejny pobyt w naszym hotelu będzie również tak samo przyjemny i udany jak poprzedni. Z poważaniem, Nina Vynnyk Guest Experience Manager

Wygodnie i komfortowo

Ocena klientów 4.5/5

Tch Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Ogólnie hotel rewelacyjnie położony - polecam. Pokój wygodny i czysty. Śniadania smaczne podawane w dużej sali restauracyjnej. Pobyt w okresie majówki więc ruch w hotelu był duży - kolejki do windy, ale śniadania bez problemu zjedzone. W pokoju od strony al. JP2 trochę słychać ulicę, ale widoki za to są zacne.

czysto, świetnie położenie, smaczne i bogate śniadania

Ocena klientów 4.0/5

Hubert Pobyt służbowy - Opinie potwierdzone ALL

czysto, świetnie położenie, smaczne i bogate śniadania

Lokalizacja kapitalna

Ocena klientów 4.5/5

Iwona Pary - Opinie potwierdzone ALL

Śniadanie zaskoczyło najbardziej - różnorodne i obfite

udany pobyt

Ocena klientów 5.0/5

Adam Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

miła obsługa, smaczne sniadania

Dobrze zlokalizowane

Ocena klientów 4.0/5

Małgorzata Pary - Opinie potwierdzone ALL

Miłą obsługa, wszystko na wysokim poziomie.

Szanowna Pani Małgorzato, serdecznie dziękujemy za miłe słowa. Niezmiernie cieszy nas, że Pani dostrzega i docenia nasze wysiłki. Zadowolenie Gości jest naszym priorytetem, dlatego dołożymy wszelkich starań, aby kolejny Pani pobyt w Mercure Warszawa Centrum również obfitował w pozytywne doświadczenia. Już dziś serdecznie zapraszamy! Z poważaniem, Nina Vynnyk Guest Experience Manager

Dobra lokalizacja ,czysciutko milo

Ocena klientów 5.0/5

Ewa Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Bardzo przyjemnie

Świetna lokalizacja, pomocny personel

Ocena klientów 4.5/5

Agnieszka Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Pobyt po raz kolejny zaliczamy do udanych. Na pewno wrócimy po raz kolejny.

Super lokalizacja.

Ocena klientów 5.0/5

Dominika Rodziny - Opinie potwierdzone ALL

Pobyt w hotelu oceniam na najwyższa ocenę,lokalizacja świetna. Blisko dworca centralnego i koło Pałacu Kultury i Nauki. Śniadania przepyszne-duzy wybór jedzenia .Pokoje czyściutkie .Polecam w 100% ! Ps. Żal było wyjeżdżać...:(

Szanowna Pani Dominiko, serdecznie dziękujemy za miłe słowa. Niezmiernie cieszy nas, że Pani dostrzega i docenia nasze wysiłki. Zadowolenie Gości jest naszym priorytetem, dlatego dołożymy wszelkich starań, aby kolejny Pani pobyt w Mercure Warszawa Centrum również obfitował w pozytywne doświadczenia. Już dziś serdecznie zapraszamy! Z poważaniem, Nina Vynnyk Guest Experience Manager

Dobrze zlokalizowane miejsce

Ocena klientów 5.0/5

Stanisław W. Pobyt służbowy - Opinie potwierdzone ALL

Profesjonalna i fachowa obsługa ,menu spełniające moje oczekiwania. Zaplecze spa oraz siłownia wystarczające dla moich potrzeb.

dobra lokalizacja

Ocena klientów 3.5/5

Anonimowo Pobyt służbowy - Opinie potwierdzone ALL

Hotel, który zapewnia wszystko co potrzeba w podróży biznesowej, może wymaga już odświeżenia, ale nadal standard jest wysoki. Jedyny minus za przydzielenie pokoju z dwoma osobnymi łóżkami jednej osobie.

udany pobyt

Ocena klientów 5.0/5

Marek Pary - Opinie potwierdzone ALL

Wszystko jak zawsze na wysokim poziomie i zgodne z oczekiwaniami

Awful

Ocena na stronie TripAdvisor 1.0/5

mpp20212021 Pobyt służbowy - Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

I arrived on Monday 22.11.2021 for four nights and paid the accommodation on arrival. On Thursday I got contacted that my reservation was canceled on Wednesday afternoon to end then and was asked why am I still in the room. I did not cancel it. The hotel had also made a transaction on my credit card to reimburse two nights without any consent from my side. I was made the guilty one until they found out that it was their own mistake and a wrong room was canceled. I travel for work. This hotel has been my location in Warsaw for years. Since September this year this was my fifth week in the hotel and I had a reservation for the next trip too. Now after having repaid the two nights and not having received the reimbursement yet I can assure that this night will be my last one in this hotel. I already canceled the next reservation. I will also make sure that all my colleagues will hear of the humiliation at the reception and advise them to stay somewhere else. There is no reason to accept this kind of unacceptable treatment and unnecessary hassle. This really was not the service that I’m used to accept. Thank you and good bye !! Ps. Even your feedback system isn’t working 😂

Dear Sir, Thank you for your mail and stay in our hotel. We are very sorry for the misunderstanding and I do sincerely apologize for the inconveniences you had experienced. We have sent you a direct replay to your e-mail Nevertheless I do hope we will have a pleasure to welcome you back to Mercure Warszawa Centrum and have the opportunity to show you the service our hotel is known for. Kind regards Iwona Surała Front Office Manager

An excellent place to stay in Warsaw

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

Fearless311473 Pobyt służbowy - Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

I've been staying in this hotel multiple times and will do this in the future. The hotel is perfectly located, easy to reach from the airport, just next door from the railway station, yet calm. It is very well kept, clean an nice interior. The staff is more than friendly. Excellent breakfasts, lunches and dinners. A very good price to value. My top one while staying in Warsaw.

Good location

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

Wienczas Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

The hotel has a great location for business and leisure travellers - right next to the Złote Tarasy shopping centre and the Warszawa Centralna train station, as well as the Palace of Culture and Science - the major Warsaw landmark. The rooms are now somewhat dated and in need of refurbishment, though they are clean and adequate for what you need. The service is a little off - I had requested something in advance of arrival which was not there when I arrived (pretty standard toiletry request), and the cleaning service did not make the bed throughout my stay of 2 nights / 3 days (only changed towels). It was my 4th stay and I would probably stay here again. I did not have breakfast at the hotel as on previous occasions I was not impressed and it offered poor value for money - there are plenty of amazing breakfast places in Warsaw to try instead!

Good location, a little noisy, not so friendly staff.

Ocena na stronie TripAdvisor 3.0/5

Nigelhun Pobyt służbowy - Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

The location of the hotel is superb, right next to the central station along with a mall, and the Palace of Culture and Science is just 5 minutes walk away. The downside of the hotel is the noise, as it is next to the main street and there’s a high rise construction ongoing not far away. Noise throughout the night can get quite loud. Is bearable like we are able to sleep, just that you can hear noises constantly. Room is spacious and breakfast was amazing. But the hotel staff is not very friendly.

Low average but not expensive and good location

Ocena na stronie TripAdvisor 3.0/5

stf153 Pobyt służbowy - Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Cleanliness is very bad. They don’t clean the room before your check out, apparently due to covid rules, but this is not acceptable. They don’t change the coffee mugs, don’t clean the bathroom, the ground etc. Very surprising. Service is not very good, bad English. Excellent location! In front of shopping mall entrance.

Dear stf153, Thank you for choosing our Mercure Warszawa Centrum for your stay in Warsaw and for taking time to share your thoughts on TripAdvisor. We regret to learn that your stay did not fully meet your expectations, please allow me to express my sincerest apologies. Your feedback enable us to target problem areas and take necessary actions to improve service quality. Nevertheless, I do hope we will have a pleasure to welcome you back to Mercure Warszawa Centrum and have opportunity to show you the service our hotel is known for. Regards, Nina Vynnyk

My stay at the Mercure Warsaw Centrum

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

miroslawp505 Pobyt służbowy - Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

This is one of my favorite Accor hotels in Warsaw. The location is great, just near the main train station and a huge shopping mall, which is unfortunately mostly closed now because of the COVID situation. The hotel is really nice, the staff are very helpful and the food is great, which is important because restaurants outside hotels are closed now. It was kind of sad to see this hotel so desolate because of the pandemic....

Dear miroslawp505, We very much appreciate your comments regarding your stay at the Mercure Warszawa Centrum. It is always a pleasure to receive positive feedback. I will share your comments with our team. I am sure that this feedback will serve as an encouragement to all of our staff as we strive to continuously improve the quality of our services. Thank you again for sharing your experience, and we hope your next visit will be as pleasant as the previous one. Sincerely, Ewelina Królik Rooms Division Manager

Najnowsze opinie: 20

Partner: TripAdvisor

Inne nasze placówki w pobliżu

WARSZAWA - wszystkie nasze hotele