Informacja

Mercure Amsterdam City Hotel 4 gwiazdki

Ocena klientów 4.3/5 Liczba opinii: 13 990

hotel certyfikowany ALLSAFE

Zarezerwuj ten hotel

Pokój  1

Liczba osób
Wiek dzieci

Gwarancja najniższej ceny

Jak to działa?
Mercure Amsterdam City Hotel
Zobacz na mapie
+ 17 Usługi

O hotelu

  • Hotel z certyfikatem ALLSAFE NSF

  • Taras z widokiem na rzekę Amstel

  • Zaledwie 15 kilometrów od lotniska Schiphol

  • Możliwość wypożyczenia rowerów

  • Hotel wprowadził politykę bezgotówkową. Akceptowane są wyłącznie płatności kartą.

Ten hotel uczestniczy w programie Planet 21 i działa na rzecz Positive Hospitality.

Usługi w hotelu i w okolicy

Zameldowanie od: 14h00

Wymeldowanie do: 12h00

Płatne usługi

Usługi i informacje praktyczne
  • Zameldowanie online
  • Wi-Fi/dostęp do Internetu
  • Parking
  • Dostępność dla osób niepełnosprawnych
  • Hotel z całkowitym zakazem palenia
  • Klimatyzacja
  • Języki, jakimi posługuje się personel hotelu
  • Recepcja otwarta całą dobę
  • Wczesne zameldowanie/Późne wymeldowanie Płatne usługi
  • Punkt ładowania samochodów elektrycznych
  • Pralnia
  • Local Convenience Store onsite called 'STACH' Open 24/7
Gastronomia
  • Śniadanie Płatne usługi
  • Liczba restauracji: 1
  • Liczba barów: 1
  • Obsługa hotelowa
Rozrywka
  • Centrum fitness
  • Sauna
  • Wycieczki łodzią (w pobliżu)
  • Inne zajęcia sportowe
Usługi biznesowe
  • Sale konferencyjne: 11
  • Hotel kongresowy
  • Kącik internetowy z komputerem Mac
  • Samoobsługowe business centre
  • Możliwość kopiowania / wydruku

Lokalizacja hotelu

Mercure Amsterdam City Hotel

Joan Muyskenweg 10
1096 CJ amsterdam
holandia

Tel: +31207219176

Faks: (+31)20/6948735

Zameldowanie od: 14h00

Wymeldowanie do: 12h00

  • OVERAMSTEL :  51 OVERAMSTEL /EXIT JOAN MUYSKENWEG

  • Samolotem

    AMSTERDAM SCHIPHOL W 17km / 10,63 mil

  • Samolotem

    EINDHOVEN W 200km / 125 mil

  • Samolotem

    ROTTERDAM ZESTIENHOVEN W 68km / 42,26 mil

  • Samolotem

    SCHIPHOL INTERNATIONAL AIRPORT W 16,99km / 10,56 mil

  • Helikopterem

    SCHIPHOL HELIPAD W 17km / 10,56 mil

  • Samochodem

    S109 RAI W 1,5km / 0,94 mil

  • Samochodem

    S110 AMSTEL W 0,1km / 0,06 mil

  • Samochodem

    S111 WEESPERTREKVAART AMSTEL W 1,5km / 0,94 mil

  • Pociągiem

    AMSTEL STATION W 5km / 3,11 mil

  • Pociągiem

    RAI STATION W 2,6km / 1,62 mil

  • Pociągiem

    WTC ZUID STATION W 4,1km / 2,55 mil

Pozycja GPS:52.335579, 4.913228

Nasze pokoje

Bez względu na to, czy wybierzesz pokój standardowy, przestronny pokój typu privilege czy apartament standardowy z widokiem na rzekę Amstel, obsługa hotelu Mercure zrobiła wszystko, co możliwe, aby zapewnić przyjemny pobyt!

Pokój biznesowy z podwójnym łóżkiem

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 21 / 226 sq ft
  • Widoki: Od strony rzeki, Od strony miasta *

W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Pokój typu privilege

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 21 / 226 sq ft
  • Widoki: Od strony rzeki, Od strony miasta *

W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Pokój dwuusobowy Executive

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 26 / 280 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Pokój biznesowy z 2 pojedynczymi łóżkami.

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 21 / 226 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy
  • Ekspres do kawy Nespresso(...)

Podwójny pokój VIP z łóżkiem queen-size i jedną sofą

  • Maksymalna liczba osób: 3
  • Powierzchnia: Od 26 / 280 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Pokój VIP z dwoma łóżkami

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 25 / 269 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Podwójny pokój VIP z 1 łóżkiem queen-size i podwójną sofą

  • Maksymalna liczba osób: 4
  • Powierzchnia: Od 30 / 323 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Potrójny pokój VIP z 2 łóżkami pojedynczymi i sofą

  • Maksymalna liczba osób: 3
  • Powierzchnia: Od 30 / 323 sq ft
  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Nasze restauracje i bary

FLOOR RESTAURANT & LOUNGE

Rodzaj serwowanej kuchni: Międzynarodowa

In Restaurant & Lounge FLOOR we serve dishes inspired by local cuisine, prepared by our Chef Rinze Muizelaar. The right mix of design, great food and excellent cocktails makes this the place to spend your day! In summer you can even relax on the terrace!

Menu (PDF)
  • Poniedziałek -
  • Wtorek -
  • Środa -
  • Czwartek -
  • Piątek -
  • Sobota -
  • Niedziela -

FLOOR BAR & LOUNGE

In Restaurant & Lounge FLOOR we serve dishes inspired by local cuisine, prepared by our Chef Rinze Muizelaar. The right mix of design, great food and excellent cocktails makes this the place to spend your day! In summer you cna even realx on the terrace!

Zdjęcie nieumowne

  • Poniedziałek
  • Wtorek
  • Środa
  • Czwartek
  • Piątek
  • Sobota
  • Niedziela

Twoje spotkania i wydarzenia

Nasze sale konferencyjne

  • Liczba sal konferencyjnych: 11

  • Maks. rozmiar: 500 m²

  • Maks. pojemność: 350 osoby

  • Maks. liczba uczestników bankietu: 250 osoby

Więcej informacji

Opinie gości dotyczące hotelu
Mercure Amsterdam City Hotel

100% potwierdzonych opinii gości, którzy zatrzymali się w naszym hotelu

Dowiedz się więcej

Ocena ALL 4.3/5

Liczba opinii: 13 990

tripadvisor

Ocena TripAdvisor 4.0/5

Liczba opinii: 2 757

2021 Certyfikat wysokiej jakości TripAdvisor
Certyfikat Doskonałości 2021

Porządny hotel

Ocena klientów 4.5/5

Piotr Pobyt służbowy - 28/02/2020 Opinie potwierdzone ALL

Wygodny, czysty hotel, bardzo dobre śniadania. Krótki spacer do stacji metra, co zapewnia szybki dojazd do centrum. Hotel zlokalizowany niedaleko centrum biznesowego, tak więc praktyczniejszy na podróż służbową niż prywatną. Uprzejmy personel.

best spa and breakfast ever

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

738sunam 28/02/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Hello you should stay at that hotel specially mercure amsterdam city hotel. The location is quite calm, serein and near the center. The spa- sauna and steambath are really sincerely great. And the breakfast is awesome. Enjoy the hotel!

Dear guest, Thank you very much for sharing your experience at our hotel. We are delighted to see that you enjoyed our sauna and steam bath. Furthermore, we are glad that the extensive breakfast buffet exceeded your expectations. Thank you for recommending us to others! We cannot wait to see you again in the future. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Udany pobyt

Ocena klientów 5.0/5

Marcin Pary - 25/02/2020 Opinie potwierdzone ALL

Wszystko na znakomitym poziomie

Lovely Amsterdam

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

alanhdonnelly 25/02/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Quiet location. Nice distance from airport and city. Not city centre. If you hadnt breakfast included it was expensive, and no where close by to eat. Overall lovely hotel with great staff and good food. Would definately be back.

Dear Alan, Thank you very much for sharing your feedback with us. We are happy to see that you had a pleasant stay and that you consider our hotel to be lovely. Your comments will be shared with our staff. For our breakfast we suggest to make use of our a la carte breakfast for your next visit. Here individual items can be ordered should you not want to make use of the extensive buffet. We look forward to welcoming you again very soon. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Ograniczona komunikacja miejska

Ocena klientów 5.0/5

Arkadiusz Pary - 24/02/2020 Opinie potwierdzone ALL

bardzo miła i pomocna obsługa

Super

Ocena klientów 5.0/5

Marcin Pary - 15/02/2020 Opinie potwierdzone ALL

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Z miłą chęcią wrócimy i polecimy innym.

Super

Ocena klientów 5.0/5

Malgorzata Pary - 26/01/2020 Opinie potwierdzone ALL

Wszystko super

Drogi Gościu, Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi doświadczeniami. Jak miło słyszeć, że w hotelu wszystko było tak super. Oczywiście w przyszłości powitamy Cię ponownie w Mercure Amsterdam City. Z poważaniem, Bart Sleijster Pracownik Front Office

perfect

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

Trail701866 Couples - 22/01/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

perfect hospitality throughout the stay (reception, breakfast, restaurant, bar). perfect room and very clean. promise customer Gold kept. effeiciency of the receptionnist on check in and check out related to questions on Booking with point. question sent after the stay regarding a lost item, and response was very quick and clear.

Dear guest, Thank you very much for sharing your perfect experience at the Mercure Hotel Amsterdam City. We are delighted to be informed that you experienced perfect hospitality in all our departments and that you enjoyed your room. It is our aim to treat all guests as best as we can and we are glad to read that you felt happy as a Gold member. For your next trip to Amsterdam we look forward to welcoming you again to our hotel. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Average hotel, with not friendly bar staff

Ocena na stronie TripAdvisor 2.0/5

Traveler830045 Couples - 08/01/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Average hotel, doesn't feel like 4 star hotel, apart of lounge area (which is actually really nice). A la Carter menu in the bar - choice is small. Sleep quality afwull. Beds are absolutely old and uncomfortable. We didn't get proper sleep during all our stay. Rooms are much smaller than on picture, literally for two people there is no space even to turn around. I booked DOUBLE room, but got twin room. On the checkout Charged me more than was my booking. Also rude and not friendly some of the bar staff. I was very disappointed with hotel and my choice, will never go back. I would definately advise hotel to make refurb, change beds, and carpets, as our one was with big dirt mark in the middle of the carpet. It's not what you expect from 4 star hotel. By the way metro station is around 12 minutes walking (shuttle you can get on the weekdays only from 9am to10 am, weekends 9am to 11am).

Dear guest, Thank you very much for sharing your feedback with us. We highly regret to be informed that you would not want to come back to our hotel after your experience with us. It is our aim to provide comfortable nights sleep and are sorry to find out that the beds were not to your liking and withheld you from substantial sleep. Furthermore, it is possible that the city tax was charged upon checkout, as this is not always included in the rate when booking depending on the booking platform. In regards to the service provided in the bar I would like to inform you that our Food and Beverage Manager was informed about this issue. We would like to thank you for your constructive feedback and want to thank you for choosing our hotel for your trip to Amsterdam. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Perfect!

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

bexwhite13 Couples - 05/01/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

From the moment we arrived, we loved it! The staff there are fantastic , so friendly and helpful in every way from travel arrangements to places to eat and visit. Check in was smooth and professional, service was great. A special mention to Michelle from the restaurant area who went the extra mile for my partners birthday on New Years Day, organising balloons, cookies and a lovely note on the bed for our return! Super clean and comfortable room, a lot bigger than many rooms in the Centrum area, very easy to get to the city. I’ve travelled a lot across the world and I would definitely recommend this hotel.

Dear Guest, Wow, I am happy to read that my colleague Michelle made your stay at our hotel very special. I will pass on your kind words to her as I know she will love to hear your compliments. At mercure we try to make our guest feel special and I am happy to read that we succeeded in making you and your partner more than just a hotel guest. I hope that you enjoyed Amsterdam, and if you are ever in the neighbourhood again, do not hesitate to come by again. Kind regards, Amy van 't Veer Front Office Supervisor

Miła atmosfera, uprzejma obsługa.

Ocena klientów 3.5/5

Edyta Rodziny - 29/12/2019 Opinie potwierdzone ALL

Bardzo pomocni i mili pracownicy, szybki serwis.

Perfect business hotel

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

joehO7216QL Business - 26/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Had a 4 day course at the hotel. Easy to get to, smooth checkin. Course was good and the facilities the hotel provides were great. Good snacks, morning croissants and afternoon snacks. Lunch was also very good. Even had a try out of the hotels spa. Not many machines but good sauna and steam sauna. Staff very helpfull

Dear guest, Thank you very much for sharing your experience. We are delighted to be informed that you enjoyed your 4 day course at our hotel. It is a pleasure to read that you like our food offerings and that you appreciated the way our staff treated you. For your next trip to Amsterdam we look forward to welcoming you to our hotel again. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Excellent hotel, excellent service

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

IlseT44 Business - 15/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

This hotel has the warmest welcome ever. The team at the reception is so friendly, you really feel at home. Love coming back to this hotel every, single time. They have a lounge area and privilege breakfast for their accor members.

Dear Ilse, Thank you very much for your excellent rating of your stay at the Mercure Hotel Amsterdam City. We are delighted to be informed that you had such a warm welcome and that you enjoy the way our staff treats you every single time. Your comments will be shared with the entire team. We cannot wait to see you again! Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Too far from city center

Ocena na stronie TripAdvisor 3.0/5

mrochape Business - 09/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

This hotel is quite far from the city center and attractions. If you are traveling for business, it is fine, but if you are traveling for sightseeing, this is not the place to be. It is too far out from the city and transportation costs add up quickly.

Business trip - november

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

Nik G Business - 01/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

I had a pleasant stay with the guy checking me in making me feel privileged, the only disappointment and this is the 2nd time it has happened in succession is you are not mailing me my receipt for me to do my expenses after the trip and i have to then follow up afterwards to get it

Dear guest, Thank you for rating your stay and sharing your experience. We are sorry to find out that your invoice was not emailed to you for the second time in a row. Our Front Office Manager was informed about your case and will investigate how this happened, in order to prevent this from happening in the future. Nevertheless, we are happy to find out that you had a pleasant stay and that you felt privileged when checking in. We want to thank you for choosing our hotel and hope to see you again in the near future. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Bardzo przyjazna obsługa

Ocena klientów 4.5/5

Paweł Pobyt służbowy - 23/11/2019 Opinie potwierdzone ALL

Polecam

Nie zasługujecie na 4 gwiazdki

Ocena klientów 2.0/5

Bartłomiej Pary - 12/11/2019 Opinie potwierdzone ALL

Witam, Przybyłem do Państwa hotelu w sobotę 9.11. Otrzymałem pokój 7006, w pokoju w łazience na desce toaletowej był brud rodzaju krew? Pod prysznicem ślady pleśni na silikonie, spodeczki od kawy brudne, klejące się. Najwiecej zastrzeżeń mam do łazienki, poprostu była nie przygotowana. Wymeldowanie nastąpiło w dniu 10.11, podczas wymeldowania zapytałem obsługę Państwa hotelu czy mogę bezpłatnie pozostawić samochód na ulicy (cały weekend jest taka możliwość), Pani recepcjonistka poinformowała mnie ze nie wie, jest to dziwne działanie z Państwa strony aby za wszelką cenę parkować na Waszym parkingu i płacić za to - poprostu nie uczciwe. Wszystkie powyższe słowa mam udokumentowane zdjęciami,

Drogi Bartłomiej, Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem i poświęcenie czasu na wypełnienie ankiety. Pozwól nam wyrazić nasze szczere przeprosiny za stan Twojego pokoju, a zwłaszcza łazienki po przyjeździe. Nie brzmi to tak, jakby w ogóle było zgodne z naszym standardem higieny. Nasz Koordynator ds. Sprzątania został poinformowany i przejdzie do sedna tego. Ponadto przykro nam, że doszło do zamieszania w kwestii tego, czy parking był bezpłatny na ulicy oraz w jaki sposób poinformował cię nasz pracownik. Parking zarówno na ulicy, jak i na naszym prywatnym parkingu jest płatny. Niemniej jednak chcemy podziękować za wybranie naszego hotelu na podróż do Amsterdamu. Z poważaniem, Ben Breekveldt Asystent Zarządu

Przyjemny pobyt, dobre połączenie do centrum Amsterdamu

Ocena klientów 4.5/5

Marek Pobyt służbowy - 02/11/2019 Opinie potwierdzone ALL

Bardzo fajny hotel, ciekawie urządzone lobby. Fajnie, że jest mały sklepik w środku, bo w okolicy w zasadzie nie ma żadnych sklepów spożywczych. Okolica hotelu jest bardzo ładna, można pobiegać wieczorem. W hotelu jest również niewielka siłownia. Pokój był przestronny, chociaż wyposażenie trochę stare. Obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna. Ok 600 metrów od hotelu znajduje się przystanek metra, które w kilkanaście minut dojeżdża do centrum Amsterdamu.

All Good

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

bobA2972UA Business - 29/10/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

the hotel is a pleasure to stay in, Over time i have got to know the staff and they look after me very well. I am normally a long stay guest, staying either 4 or 8 weeks at a time. Normally on a Sunday evening the service due to the number of temporary employees on duty

Dear Guest, Thank you very much for sharing your experience. We are happy to be informed that you had a pleasant stay at our hotel as you normally stay for a longer period of time. It is a pleasure to read that you generally enjoy your stays with us and the entire Mercure Hotel Amsterdam City Team looks forward to welcoming you to our hotel again very soon. Kind regards, Ben Breekveldt Management Assistant

Doskonałe śniadania, bardzo dobra obsługa, słabe wykończenie pokoi

Ocena klientów 3.5/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 21/10/2019 Opinie potwierdzone ALL

Gdyby nie obsługa i doskonałe śniadania, pobyt ocenił bym na maksymalnie 3. Pokoje wymagają zdecydowanie odnowienia, ale problem z oświetleniem, a właściwie jego brakiem jest tym co mnie poważnie zaskoczyło. 2 lampki sufitowe w korytarzu, 2 wolnostojące, z czego działająca jedna oraz 2 lampki do czytania przy łóżku, gdzie ponownie funkcjonowała jedna, to nieco za mało aby komfortowo doświetlić pokój i dać warunki do pracy wieczorami.

Drogi Gościu, Dziękujemy za wypełnienie naszej ankiety i za podzielenie się swoją opinią. Z przyjemnością informujemy, że uważasz nasze obfite śniadanie w formie bufetu za doskonałe, a także że cieszyłeś się z naszych usług. Ponadto chcemy podziękować za komentarze dotyczące oświetlenia pokoju. Zostaną one przekazane naszemu zespołowi zarządzającemu. Niemniej jednak chcemy podziękować za wybór naszego hotelu i mamy nadzieję, że powitamy Cię ponownie w przyszłości. Z poważaniem, Ben Breekveldt Asystent Zarządu

Najnowsze opinie: 20

Partner: TripAdvisor

Inne nasze hotele w pobliżu

amsterdam - wszystkie nasze hotele