Mercure Budapest City Center Hotel 4,5 gwiazdki

Ocena klientów 4.4/5 Liczba opinii: 5 879
Mercure Budapest City Center Hotel
Zobacz na mapie
+ 23 Usługi
Zarezerwuj ten hotel

Pokój  1

Liczba osób
Wiek dzieci

Gwarancja najniższej ceny

Jak to działa?

ALL - Accor Live Limitless

Bezpłatnie: zostań uczestnikiem programu

Podczas dokonywania rezerwacji w tym hotelu:

  • Zdobywam punkty Status i Rewards

  • Mogę wykorzystać punkty Rewards

  • Korzystam z przywilejów

  • Mogę skorzystać z ceny tylko dla klubowiczów

O hotelu

  • Idealna lokalizacja w samym centrum miasta

  • Świeżo wyremontowane pokoje typu superior

  • Bezpłatny zestaw do kawy i herbaty w pokoju

  • Darmowa sieć WIFI na terenie całego hotelu

  • Przyjazny i profesjonalny personel

Ten hotel uczestniczy w programie Planet 21 i działa na rzecz Positive Hospitality.

Usługi w hotelu i w okolicy

Zameldowanie od: 14h00

Wymeldowanie do: 12h00

Płatne usługi

Usługi i informacje praktyczne
  • Zameldowanie online
  • Wi-Fi/dostęp do Internetu
  • Garaż publicznyPłatne usługi
  • Dostępność dla osób niepełnosprawnych
  • Zwierzęta dozwolonePłatne usługi
  • Hotel z całkowitym zakazem palenia
  • Klimatyzacja
  • LISZT FERENCPłatne usługi
  • Języki, jakimi posługuje się personel hotelu
  • Recepcja otwarta całą dobę
  • Wczesne zameldowanie/Późne wymeldowaniePłatne usługi
  • Portier
  • Concierge
Gastronomia
  • Śniadanie
  • Liczba restauracji: 1
  • Obsługa hotelowa
Rozrywka
  • Centrum fitness
  • Masaż
  • Wycieczki łodzią
Usługi biznesowe
  • Sale konferencyjne: 7
  • Hotel kongresowy
  • Samoobsługowe business centre
  • Możliwość kopiowania / wydruku

Lokalizacja hotelu

Mercure Budapest City Center Hotel

Vaci utca 20
1052
budapeszt
węgry

Tel: +3614853100

Faks: (+36)1/4853111

Kontaktowy adres e-mail

Zameldowanie od: 14h00

Wymeldowanie do: 12h00

  • LINE 15 :   SZERVITA TER

  • METRO BLUE LINE :   3 FERENCIEK TERE

  • METRO RED LINE :   2 DEÁK TÉR

  • METRO YELLOW LINE :   1 VÖRÖSMARTY TÉR

  • BY TRAM :   2 VIGADO TER

  • Samolotem

    LISZT FERENC W 20km / 12,43 mil - Płatne transport

  • Pociągiem

    EASTERN RAILWAY W 2,5km / 1,55 mil

  • Pociągiem

    SOUTHERN RAILWAY W 2km / 1,24 mil

  • Pociągiem

    WESTERN RAILWAY W 2km / 1,24 mil

Pozycja GPS:47.494183, 19.052557

Nasze hotele

Zdecyduj się na wyższy standard - wybierz jeden z naszych odnowionych pokoi typu superior lub pokój typu privilege superior z dodatkowymi usługami, takimi jak dostęp do prestiżowej strefy Privilege.

Dostępne pomieszczenie

Pokój typu superior w budapesztańskim stylu - wyjątkowy komfort i podwójne łóżko

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 17
  • Widoki: Od strony miasta, Od strony podwórza *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Produkty łazienkowe(...)

Pokój typu superior w budapesztańskim stylu - wyjątkowy komfort i dwa oddzielne łóżka

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 17
  • Widoki: Od strony podwórza *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Produkty łazienkowe(...)

Pokój typu privilege utrzymany w budapesztańskim stylu - wyjątkowy komfort i usługi privilege

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 17
  • Widoki: Od strony podwórza, Od strony miasta *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Ekspres do kawy Nespresso(...)

Pokój typu privilege w budapesztańskim stylu -komfort, usługi privilege i 2 pojedyncze łóżka

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 17
  • Widoki: Od strony miasta, Od strony podwórza *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Ekspres do kawy Nespresso
  • Produkty łazienkowe(...)

My Room - Taste of Hungary - exclusive comfort with privilege services

  • Maksymalna liczba osób: 2
  • Powierzchnia: Od 0
  • Widoki: Od strony miasta, Od strony podwórza *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Bezpośrednia linia telefoniczna

Pokój typu superior dla niepalących z 1 podwójnym łóżkiem i 1 pojedynczym łóżkiem

  • Maksymalna liczba osób: 3
  • Powierzchnia: Od 21
  • Widoki: Od strony podwórza, Od strony miasta *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Apartament typu junior z prywatną sauną na podczerwień

  • Maksymalna liczba osób: 3
  • Powierzchnia: Od 43
  • Widoki: Od strony miasta *

* W zależności od dostępności

  • Bezprzewodowy Internet w pokoju
  • Bezpłatna woda mineralna w pokoju
  • Zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Kolorowa telewizja satelitarna/kablowa
  • Biurko do pracy(...)

Nasze restauracje i bary

Winestone City Center

Rodzaj serwowanej kuchni: Międzynarodowa

Winestone City Center pairs accessible, regional-inspired cuisine with a creative selection of Hungarian and international wines, in a vibrant and sophisticated setting.

Lunch

08:00 - 15:00

  • pn.
  • wt.
  • śr.
  • czw.
  • pt.
  • sob.
  • niedz.

Kolacja

15:00 - 23:00

  • pn.
  • wt.
  • śr.
  • czw.
  • pt.
  • sob.
  • niedz.

Twoje spotkania i wydarzenia

Nasze sale konferencyjne

  • Liczba sal konferencyjnych: 7

  • Maks. rozmiar: 120 m²

  • Maks. pojemność: 130 osoby

  • Maks. liczba uczestników bankietu: 100 osoby

Więcej informacji

Opinie gości dotyczące hotelu
Mercure Budapest City Center Hotel

100% potwierdzonych opinii gości, którzy zatrzymali się w naszym hotelu

Dowiedz się więcej

Ocena ALL 4.4/5

Liczba opinii: 5 879

tripadvisor

Ocena TripAdvisor 4.0/5

Liczba opinii: 501

Certyfikat wysokiej jakości TripAdvisor
Certyfikat Doskonałości 2019

bardzo dobra lokalizacja

Ocena klientów 4.4/5

Aleks Pobyt służbowy - 08/02/2020 Opinie potwierdzone ALL

Hotel jest czysty, śniadania dobre, generalnie bez zastrzeżeń

Budapeszt powitał nas deszczem i zimnem , ale Hotel Mercure Budapeszt nie zawiódł.

Ocena klientów 4.4/5

Janusz Pary - 13/11/2019 Opinie potwierdzone ALL

Położony w dobrej lokalizacji , hotel z wyższej półki. Wnętrza wyposażone gustownie , bez przepychu , ale z klasą. Hotel wydaje się być bardzo czysty.

Byłem w tym hotelu dwa lata temu i zauważyłem znaczną poprawę POLECAM !

Ocena klientów 4.4/5

Marcin Rodziny - 07/08/2019 Opinie potwierdzone ALL

W tym hotelu byłem 2 lata temu i od tamtego czasu zaszły zmiany na lepsze . Szczególnie tyczy to recepcji obsługa była mila i profesjonalna Pokój był czysty . Obsługa w barze tez super

Dear Marcin, First and foremost I would like to thank you for choosing our hotel again! It is a great pleasure for me that you recognized such a great development in our hotel. I am really proud to hear that you were impressed by the professional and friendly service provided by our team. We gladly shared your feedback with our entire team which is a great support in providing service excellence further on! Thank you so much for staying with us and we look forward to welcoming you back in the near future. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

W samym sercu Budapesztu

Ocena klientów 4.4/5

Arek Rodziny - 31/07/2019 Opinie potwierdzone ALL

Hotel z bardzo dogodnym dojazdem dla samochodow. Parking bez ograniczen wysokosci co oznacza, ze mozna smialo miec na dachu box. Hotel utrzymany w klimacie Mercure. Przesympatyczna obsluga. Bardzo duzy wyborawiezego jedzenia na sniadanie.

Dear Arek, Thank you so much for sharing your wonderful review. We are really happy to hear that you could enjoy your stay with us in the heart of Budapest. Our Breakfast team will be delighted to hear that you were satisfied with our rich buffet breakfast and friendly service. It would be our pleasure to welcome you back in the near future. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

dream

Ocena klientów 4.4/5

Sado Rodziny - 10/07/2019 Opinie potwierdzone ALL

Wspaniały hotel, cudowna obsługa , wspaniałe śniadania

Dear Sado, Thank you very much for taking the time to share your feedback following your stay at the Mercure Budapest City Center. It was my special pleasure to read your fully satisfied comment. I am happy that in your opinion it is a dream hotel and you have received great service. I have taken good note of your remarks regarding the nice buffet breakfast. I am looking forward welcoming you back in the future. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com
Ocena klientów 4.4/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 29/05/2019 Opinie potwierdzone ALL

Pobyt bardzo udany. Bardzo dobra lokalizacja hotelu oraz poziom serwisu i jakość hotelu do pochwały. Świetne śniadania

Dear Valued Guest, I very much appreciate that you took the time to share your feedback following your stay at the Mercure Budapest City Center. Thank you very much for your kind words, I was pleased to see that all of your experiences fully met with your expectations. I am happy that you were fully satisfied with our location and the quality of our services. We are working hard every day to give the best experience to all our guests and I was proud to read, it came through to you. I am looking forward welcoming you back in the future. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

Dobre miejsce w centrum

Ocena klientów 4.4/5

Mariusz Pobyt służbowy - 20/05/2019 Opinie potwierdzone ALL

Szybkie zameldowanie pokój czysty , cicho

Dear Mariusz, Thank you so much for taking your time to share your feedback with us. I am very happy to read that you could enjoy our central location. It is even great to hear that your check-in was fast and the room was well prepared for you. At the same time I am sorry to read that you were not fully satisfied with the service of our restaurant team. I am sure that it was not their intention to treat you improperly. I have shared your notes with my Food&Beverage Manager and we will do our best to improve the quality of our services. I do hope you will choose our hotel again during your next trip to Budapest. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

Nieprzemyślany rozkład bufetu śniadaniowego

Ocena klientów 4.4/5

Karolina Pobyt służbowy - 13/05/2019 Opinie potwierdzone ALL

Pokój był ok, chociaż mikrołazienka pozostawia wiele do życzenia. Przy takiej ilości pokoi i wysokim obłożeniu jedna wyspa z kawą, w dodatku w kącie pomieszczenia, jest tragicznym rozwiązaniem. Dodatkowo kolejka ustawia się tylko do jednego ekspresu bo w drugim kawa jest po prostu niedobra.

Dear Karolina, Thank you very much for taking the time to share your review following your stay at the Mercure Budapest City Center. Thank you very much for highlighting the issues you have experienced in the breakfast room. Your feedback is very important to us, as we are continuously striving to improve the quality of our services. I will definitely share it with the team. I am sorry that you have felt the bathroom was cramped. Just like many city hotels unfortunately the rooms and bathrooms are generally smaller than the ones in provincial hotels. I hope we will have another chance to accommodate you in the future and we can gain back your trust. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

bardzo miła obsługa i położenie

Ocena klientów 4.4/5

Janek Pary - 05/05/2019 Opinie potwierdzone ALL

Jak wspomniałem śniadania pierwszej klasy; komunikatywna obsługa; kedynym minusem jest ciasny parking

Dear Janek, Thank you very much for sharing your feedback following your stay at the Mercure Budapest City Center. Thank you very much for your positive words, I was happy to see that your were satisfied with our services. I have taken good note of your remarks regarding the breakfast selection and the first class service quality. I am sorry that you have felt the parking was cramped. Unfortunately we do not have lot of parking places but we are doing our best to show the closest parking houses if we are fully booked. I am looking forward welcoming you back in the future. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

Budapeszt

Ocena klientów 4.4/5

Krzysiek Rodziny - 12/04/2019 Opinie potwierdzone ALL

wszystko na bardzo wysokim poziomie

Dear Krzysiek, Thank you so much for sharing your wonderful feedback with us. We were grateful to read that you enjoyed your stay in Mercure Budapest City Center Hotel and you were satisfied with our hotel and services from every aspects. We do hope your next stay will be as pleasant as the previous one. Kind regards, Iváncsics Nándor / Mr. Nándor Iváncsics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: H6… mercure.com | accorhotels.com

Miła obsługa

Ocena klientów 4.4/5

Robert Pobyt służbowy - 16/03/2019 Opinie potwierdzone ALL

Ogólne wrażenie bardzo dobre jedynym nie negatywnym zdarzenie był brak ciepłej wody

Dear Robert, Thank you so much for taking your time to summarize your experience following your recent stay with us. I am very happy to read that you were satisfied with the service received during your stay with us. On the other hand I am sorry that there was an interruption in the hot water supply; please let me express my sincerest apologies. Certainly we did our best to solve this issue as soon as possible. Thank you one again for sharing your feedback and we look forward to welcoming you back in the near future. Kind regards, Márics József / Mr. József Márics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: jo… mercure.com | accorhotels.com

Super

Ocena klientów 4.4/5

Anna Pobyt służbowy - 15/03/2019 Opinie potwierdzone ALL

Bardzo ładny, czysty,pięknie urządzony i dobrze wyposażony

Dear Anna, Thank you very much for sharing your positive review, which is definitely a great support for our continuous effort to provide service excellence to our guests. We are glad to read that our friendly staff could contribute to make your stay memorable in Budapest. It is our special pleasure that you were very satisfied with our recently redesigned room and you found it comfortable from every aspects. We do hope your next stay will be as memorable as the previous one. Kind regards, Márics József / Mr. József Márics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: jo… mercure.com | accorhotels.com

Przyjemnie, ciepło i smacznie

Ocena klientów 4.4/5

Damian Pobyt służbowy - 20/02/2019 Opinie potwierdzone ALL

Przyjemnie, ciepło i smacznie

Dear Damian, Thank you so much for sharing your kind feedback following your recent stay with us. We are pleased to see that you could enjoy your time with us in the heart of Budapest. Working hard every day to give our guests the best experience, it makes us so proud to hear, that it came through to you in the way you describe. We do hope your next stay will be as pleasant as the previous one. Kind regards, Márics József / Mr. József Márics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: jo… mercure.com | accorhotels.com

dobry hotel

Ocena klientów 4.4/5

Lukasz Pobyt służbowy - 31/01/2019 Opinie potwierdzone ALL

Dobrze zlokalizowany i przyjazny hotel. Komfortowe pokoje, z wygodnymi łóżkami. To dobre rozwiązanie na wyjazd służbowy jak i weekendową wizytę w Budapeszcie

Dear Lukasz G., Thank you very much for taking the time to share your feedback following your stay at the Mercure Budapest City Center. As you are a Member of the LeClub Accor Hotels Loyalty program, your feedback is highly appreciated and it was a special pleasure to see that you were generally satisfied with the hotel. It was also nice to read that you would recommend our hotel for leisure and business trips as well. Thank you again for sharing and I look forward welcoming you back in the future. Kind regards, Márics József / Mr. József Márics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: jo… mercure.com | accorhotels.com

sprawnie, to ważne

Ocena klientów 4.4/5

Jaro Pobyt służbowy - 23/01/2019 Opinie potwierdzone ALL

Dobre skomunikowanie z lotniska, bliskośc centrum to atut. Szybka i sprawna obsługa. Wygodny pokój.

Dear Jaro, First and foremost I would like to thank you for taking your time to give us feedback following your recent stay with us. We are very happy to read that you found our services efficient and fast. Working hard every day to give our guests the best experience, it makes us so proud to hear, that it came through to you in the way you describe. We do hope your next stay will be as pleasant as the previous one. Kind regards, Márics József / Mr. József Márics General Manager MERCURE BUDAPEST CITY CENTER VÁCI UTCA 20., 1052 BUDAPEST, HUNGARY T +3…, F +3… E-mail: jo… mercure.com | accorhotels.com

Bardzo pozytywnie

Ocena klientów 4.4/5

Michał Pary - 19/12/2018 Opinie potwierdzone ALL

Wrażenia z pobytu są jak najbardziej pozytywne. Zarówno pokój jak i obsługa były na bardzo wysokim poziomie. Jedynym mankamentem był brak gorącej wody, woda ciepła oczywiście, brak był wody gorącej. Po wieczornych, mroźnych spacerach w urokliwym mieście można nabrać ochotę na gorącą kąpiel, a nie tylko ciepłą.

w porządku

Ocena klientów 4.4/5

Marcin Rodziny - 10/12/2018 Opinie potwierdzone ALL

Ładny czysty pokój bardzo dobre śniadanie Zbyt twardy materac na łóżku

SUPER LOKALIZACJA, SMACZNE JEDZENIE

Ocena klientów 4.4/5

Ewa Rodziny - 05/11/2018 Opinie potwierdzone ALL

Wszystko na wysokim poziomie. Lokalizacja genialna , jedzenie smacze , obsługa pomocna . Polecam

Bardzo słaby serwis, kompletnie jak nie w Mercure :-(

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

pawgrz1 Biznesowa - 29/10/2018 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Niestety, serwis jest na marnym poziomie, czynnik ludzki zawodzi w tym hotelu. Czekałem na check-in, ponieważ nie mogli mnie zlokalizować, a byłem w tym hotelu wcześniej, co więcej robiłem rezerwację przez stronę accor. Przy wymeldowaniu... 30 minut. Prośba o taxi... kolejny stracony czas. Osób w recepcji jest 8 lub 10... a i tak nikt nie reaguje na klienta. Potrafią się tylko ładnie przywitać.

Dear pawgrz1, Thank you for taking the time to tell us about your experiences at our hotel. We appreciate every feedback we can get from our Guests. However we were very concerned to read that you experienced such an inconvenience due to the service during your stay, please accept our sincerest apologies for all the inconveniences caused. Your remarks are especially valuable for us in a continuous effort to provide better service quality. Please rest assured that your comments were forwarded to the entire management team in order to improve on our services. We do hope you will give us another chance to prove our real high quality service level. Kind regards, József Márics General Manager

Bardzo przyjemny hotel z nieprzyjemnym zgrzytem na koniec

Ocena klientów 4.4/5

Cezary N. Pobyt służbowy - 09/09/2018 Opinie potwierdzone ALL

Całośc pobytu oceniłbym na doskonale, gdybym na koniec nie został obciążony rachunkiem za minibar z którego nie korzystałem

Najnowsze opinie: 20

Partner: TripAdvisor

Inne nasze hotele w pobliżu

budapeszt - wszystkie nasze hotele