Informacja

Hotel Mercure Paris Boulogne 4 gwiazdki

Ocena klientów 4.3/5 Liczba opinii: 3 923

hotel certyfikowany ALLSAFE

Zarezerwuj ten hotel
Pokój  1

Gwarancja najniższej ceny

Jak to działa?
Hotel Mercure Paris Boulogne
Zobacz na mapie
+ 26 Usługi

O hotelu

  • Hotel z certyfikatem ALLSAFE Bureau Veritas

  • Imprezy rozrywkowe i po pracy

  • SevenUp Rooftop Środy od 17:00, z basenem, w sezonie, czynny od 10:00 do 21:30

  • Basen otwarty od maja do września (prosimy o kontakt w celu potwierdzenia)

  • Private parking, indoor and near the hotel

Ten hotel uczestniczy w programie Planet 21 i działa na rzecz Positive Hospitality.

Lokalizacja hotelu

Hotel Mercure Paris Boulogne

37 place René Clair
92100 boulogne-billancourt
francja

Tel: +33149104910

Faks: (+33)1/46082616

Zameldowanie od: 14h00

Wymeldowanie do: 12h00

  • BUS PC :  PC PORTE ST CLOUD

  • GARE ROUTIERE PORTE DE ST CLOUD :  PC

  • PORTE DE ST CLOUD :  LIGNE 9 PORTE ST CLOUD

  • TRAMWAY :  T2 ISSY VAL SEINE

  • Samolotem

    CHARLES DE GAULLE W 50km / 31,07 mil

  • Samolotem

    PARIS ORLY W 25,01km / 15,54 mil

  • Pociągiem

    MONTPARNASSE W 5km / 3,11 mil

Pozycja GPS:48.833827, 2.256274

Usługi hotelowe

Le 16.9E

Odkryj restaurację Le 16.9e i nowe menu szefa kuchni Johana Thierry'ego. 5 minut spacerem od Porte de Saint Cloud. Jesteśmy otwarci od poniedziałku do piątku na lunch i kolację.

Usługi w hotelu i w okolicy

Zameldowanie od: - Wymeldowanie do:

Podsumowanie

  • Basen
  • Parking
  • Restauracja
  • Podjazd dla wózków
  • Centrum wellness
  • Wi-Fi
  • Śniadanie
  • Bar
  • Sale konferencyjne
Restauracje
  • Liczba restauracji: 1
  • Liczba barów: 1
  • Śniadanie
    • Bufet Dodatkowa opłata
  • Obsługa hotelowa
    • Przekąski zimne
    • Gorące posiłki
Spotkania/Wydarzenia
  • Sale konferencyjne: 12
  • Centrum biznesowe
    • Centrum biznesowe z obsługą
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
  • Podjazd dla wózków
Obsługa i wyposażenie hotelowe
  • Informacje hotelowe
    • Liczba pokoi: 191
    • Liczba pokoi dla osób niepełnosprawnych: 5
    • Liczba pokoi rodzinnych: 0
    • Liczba pokoi łączonych: 8
    • Liczba pokoi dla niepalących: 191
    • 8 piętra
  • Języki, jakimi posługuje się personel hotelu
    • angielski
    • hiszpański
    • francuski
  • Hol
    • Executive Lounge
  • Pralnia / obsługa parkingu
    • Pralnia chemiczna / prasowanie
    • Pralnia samoobsługowa
  • Wi-Fi
    • WIFI w miejscach ogólnodostępnych
    • Sieć WIFI w hotelu
    • Szybki Internet Dodatkowa opłata
  • Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
  • Całkowity zakaz palenia na terenie całego obiektu
  • Winda na wszystkie piętra
  • Zameldowanie i wymeldowanie
    • Szybkie wymeldowanie
    • Szybkie zameldowanie
  • Przechowalnia bagażu
    • Przechowalnia bagażu
  • Portier
    • Portier
  • Dostępne przybory biurkowe
    • Maszyna do polerowania butów
  • Żelazko
    • Żelazko w recepcji
  • Depozyt w recepcji
    • Depozyt w recepcji
  • Wymiana waluty
    • Wymiana waluty
Dojazd
  • Parking Mercure Dodatkowa opłata
    • W pobliżu obiektu
    • 20 Miejsca parkingowe
    • Prywatny
    • Parking czynny codziennie całą dobę
Centrum wellness
  • Roof Top swimming pool
    • Na zewnątrz
    • Na miejscu
  • Sala fitness
    • Na miejscu
Rodzina
  • Usługi dla dzieci
    • Zewnętrzny plac zabaw dla dzieci

Nasze pokoje

Wszystkie nasze pokoje stanowią synonim komfortu i dobrego samopoczucia. Spędzaj miło czas w spokojnym otoczeniu o nowoczesnym i zachęcającym wystroju. Wybierz pokój standardowy lub bardziej przestronny pokój typu privilege z szerszą gamą usług.

Twoje spotkania i wydarzenia

Nasze sale konferencyjne

  • Liczba sal konferencyjnych: 17

  • Maks. rozmiar: 220 m²

  • Maks. pojemność: 200 osoby

  • Maks. liczba uczestników bankietu: 210 osoby

Więcej informacji

Opinie gości dotyczące hotelu
Hotel Mercure Paris Boulogne

100% potwierdzonych opinii gości, którzy zatrzymali się w naszym hotelu

Dowiedz się więcej

Ocena ALL 4.3/5

Liczba opinii: 3 923

Ocena TripAdvisor 4.0/5

Liczba opinii: 323

2021 Certyfikat wysokiej jakości TripAdvisor
Certyfikat Doskonałości 2021

Nice experience

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

spirbo7 Family - 06/01/2020 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Nice hotel,clean,with huge bed!!!very close to metro and rer stations but a little far away from Paris centre( we have been before in Paris and that wasn't problem).we enjoyed our staying,highly recommended,value for money

Typical Mercure : correct, no fringes

Ocena na stronie TripAdvisor 3.0/5

Ivan W Family - 08/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

This hotel does what it promises : Upto standard, nothing more. Convenient for visiting Paris, certainly Bois de Boulogne & Parc des Princes area. We attended a PSG match and the stadium was well within walking distance. Smooth check-in/out. Staff adequate and friendly. Nice lobby bar with smoking area. Breakfast in order, everything there. Rooms clean, quiet although small, if you take into account we were three, it did not leave too much space to dance around. At a price of +200€ a night, it is overpriced, but that's the big city for you.

Cleaning not perfect

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

olivierKermadec Business - 06/12/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

it was smelling in the room. It looks like someone smoked and it was cleaned with a perfume. The result was a strange smell in the room. The service was good by the reception and in the bar. It is true to say that this hotel remains quiet expansive and sometime with a price of 250 euros above my company policy

Excellent customer service

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

Temer_8 Business - 24/09/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

The welcome and attention to detail around my stay was excellent. I felt both reception and the bar staff made me feel welcome even if I had not stayed there for a couple of months. Food very good and service superb as usual for a Mercure

Hello Temer, We receive your comments as true vitamins ! Thank you very much from the whole team ! best Regards, Jean-Sébastien Laurent - General Manager - Mercure Paris Boulogne

Maximum komfortu w hotelu, cicha spokojna okolica, bogate wspaniałe śniadania, basen na dachu, wszystko super!

Ocena klientów 5.0/5

Joanna Rodziny - 01/09/2019 Opinie potwierdzone ALL

Wspaniały hotel. Wokół cisza i spokój. Przyjazny, pomocny i anglojęzyczny personel. Recepcja działa szybko i sprawnie. Pokoje małe, ale bardzo komfortowe dla rodzin z dziećmi. Rewelacyjne materace i poduszki -bardzo dobrze można było wyspać się, odpowiednio układały się i miały odpowiednią twardość. W pokoju standard mini lodówka oraz czajnik do herbaty, super! Śniadania rewelacyjne, bogata oferta dań na zimno jogurty, owoce całe i krojone, nawet warzywa, musli płatki dżemy, miody, ciasta, wędlina i sery francuskie, super naleśniki robione przez dzieci (dla nich frajda), dania na gorąco: jajecznica, bekon, kiełbaski, Crosanty i dobre pieczywo, soki owocowe, inne, wszystko przepyszne nigdy nie brakowało i nigdy nie było tłoku na sali śniadaniowej. Parking na samochód ok, i bardzo ważne-okolica naprawdę spokojna biznesowo-mieszkalna. Wieczorami miło było wracać do hotelu nawet o g.21. Metro linia 9 -5min drogi na piechotę, blisko głównych atrakcji Paryża. 3 min do sklepu spożywczego Careefur. Dodatkowo basen na dachu robi super wrażenie, po męczącym dniu z dziećmi na wycieczkach i długim chodzeniu można było zrelaksować się pływając w basenie na dachu hotelu lub siedząc obok na patio. Niedaleko hotelu również na piechotę 7 min stadion znanego paryskiego klubu PSG -moi chłopcy byli zachwyceni. Naprawdę polecam hotel, zero minusów! Komfortowo i bezpiecznie spędziłam z rodziną czas w tym hotelu. Dziękuję.

Cześć Krzysztof Przede wszystkim chciałbym w imieniu wszystkich naszych zespołów podziękować za poświęcenie czasu na wypełnienie ankiety dotyczącej zadowolenia. Rzeczywiście, pozwalają nam to stale ulepszać. Szczęśliwy i zadowolony klient jest naszą największą nagrodą. Jesteśmy absolutnie zachwyceni, że spędziliście miły pobyt z całą rodziną. Mamy nadzieję, że spotkamy się ponownie w przyszłości. Życzę ci miłego dnia i do zobaczenia wkrótce. Pozdrawiam naprawdę. Ludovic

For business purpose

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

yskkw Business - 10/05/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

I stayed there during business trip. It was very affordable and reasonable. The process of check-in/out was speedy, nothing to complain. Well, what I would like to criticise is this review because I have to fill in more than 200 letters!!

If it was possible to give lower score, I would have scored this hotel 0.

Ocena na stronie TripAdvisor 1.0/5

Sightsee36239539695 Family - 07/05/2019 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Bathroom sink didn't drain (2 other guests had same issue). Door to bathroom broken/not closing. Got stuck in a lift (it broke down), staff refused to advise my children of the issue (I got separated from them taking the lifts), they were left alone wondering around hotel as I had our key. To apologise, they gave us large fruit bowl with rotten fruit in it. Terrible customer care, they simply didn't care. Cleaning lady would just walk in without as much as knocking and some days would leave 5 coffee sachets other days none. Coffee cups are only paper cups. Kids got bitten badly at night in beds. We use Accor across NZ and Australia and never had such bad experience. The only positive was the location. Would not stay again.

Dear Sightsee36239539695, We would like to once more extend our apologies for the incident regarding the elevator that unfortunatly caused stress and anxiety for you and your children ; as we expressed to you several times, we deeply regret this situation as it was due to a long response time by the private company that operates the lifts. After the incident, we apologized profusely for this misunderstanding. Also, we tried several times to see you in person in order to apologize and offer an explanation face to face for what happened. Unfortunately, you have not left us the opportunity to exchange with you. Moreover, on top of the bowl of fruits and the letter of apology we brought up to your room the following day, we did offer you a significant compensatory gesture. Despite this unfortunate incident, we do hope to see you again for another opportunity to show you how seriously we take our pledge to provide an excellent customer care and overall experience for our clients. Rayane GHAMRI Front Office Manager

excellent

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

Journey21596719065 Business - 18/11/2018 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Very nice hotel, with very friendly staff.Rooms are in accordance with expectations, clean and well furnished. Breakfast meets the NOVOTEL standardMaybe you should indicate on your website where the garage is located.

Friendly staff, good location

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

Temer_8 Business - 15/10/2018 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

The staff are professional and helpful, nice to be recognised in a large hotel. As you would expect in a Mercure the food is very good and the rooms improving. Located close to the Peripherique and bus and metro stations it is easy enough to get Paris traffic permitting!

Dear Guest, Thank you for this comment. It will be shared with all the team. I hope will be able to welcome you for your next trip to Paris aera. Kind regards. Philippe Marchand - General Manager

Wspaniały

Ocena klientów 5.0/5

Agnieszka Rodziny - 09/08/2018 Opinie potwierdzone ALL

Hotel dobrze położony. Basen do dyspozycji. Bogate śniadanie

Drodzy goście, Bardzo dziękujemy za wspaniałą recenzję naszego hotelu! Cieszymy się, że jesteście zadowoleni ze swojego pobytu i mamy nadzieję wkrótce zobaczyć się z Wami ponownie! Pozdrawiamy,

Great hotel in a quite area in Paris

Ocena na stronie TripAdvisor 4.0/5

Stekel75 Business - 08/10/2017 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Spend the night here a couple of times and must say, it's a great hotel in a quite area of Paris (however not far from the city center). Rooms are nice, friendly staff, outside (heated) terrace and a very nice bar. Will certainly go back when visiting Paris again...

Dear guest, Thank you for takling time to share your satisfaction regardint your last stay in our hotel. We'll be pleased to welcome you for your next trip to Paris aera. Kind regards. Philippe Marchand - General manager

Dobry stosunek ceny do jakosci

Ocena klientów 4.5/5

Magdaanna Rodziny - 17/08/2017 Opinie potwierdzone ALL

Wszystko było dobrze. Fajny basen na dachu..szkoda tylko że czynny od 10 i za to minus

Madam, Sir, Thank you for this fantastic feedback ! I have most certainly taken note of your compliment concerning the way you were welcomed. I will make sure that the team will know about your feedback. Can you tell us more about the possible problems that you have encountered with the wifi connection on our following email address: H6… Your satisfaction is our best gift. We can't wait to see you again at the Mercure Paris Boulogne

Mercure Paris Boulogne

Ocena na stronie TripAdvisor 5.0/5

vladimirlascar Solo travel - 19/03/2017 Opinia zatwierdzona w TripAdvisor

Very nice place, staff very helpful, extra services (lugage kept over a weekend) gracefully granted. Breakfast on the expensive side; hopefully the pool will be open in summer. WIFI quality very good/

Dear guest, Thank you for sharing your impression regarding your last stay. You appreciated our last refurbishment and you are waiting our Pool Opening !! I hope we'll welcome you for à next sunny stay ! Kind regards. Philippe Marchand - General Manager
Ocena klientów 5.0/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 21/02/2017 Opinie potwierdzone ALL

Czysto. Mila obsługa.

Ocena klientów 4.5/5

Anonimowo Pary - 10/01/2017 Opinie potwierdzone ALL

Bardzo piekne wnetrze

Ocena klientów 4.0/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 20/10/2016 Opinie potwierdzone ALL

To mój ulubiony hotel w Paryżu

Ocena klientów 2.5/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 19/10/2016 Opinie potwierdzone ALL

jestem niezadowolony jedynie z faktu, że pomimo płatnosci za mój pobyt w dniu przyjadu pobrano moja karte VIsa na tzw prepaid. nie rozumiem dlaczego kosztowało mnie to 1 EURO. byc moze jest to smieszna kwota ale nie lubie płacic za nic.

Ocena klientów 4.5/5

Anonimowo Pobyt służbowy - 02/08/2016 Opinie potwierdzone ALL

Doskonała lokalizacja, basen na dachu, wygodny pokój.

Najnowsze opinie: 20

Partner: TripAdvisor

Inne nasze hotele w pobliżu

boulogne-billancourt - wszystkie nasze hotele